Danny Mekić (Amsterdam, 12 januari 1987) is expert op het gebied van technologie, internet, innovatie, ondernemerschap, digitale transformatie en nieuwe business modellen en één van de meestgevraagde sprekers van Nederland. Hij verschijnt regelmatig in de media als deskundige en publiceert regelmatig in kranten, waaronder NRC Handelsblad en the Financial Times.

Hij is uitgeroepen tot ‘meest succesvolle jonge ondernemer van Nederland’ door het magazine Sprout, een uitgave van Management Team. Quote noemde hem een ‘hoogvlieger’ en Elsevier één van Nederland’s grootste talenten. Volgens NRC Handelsblad is hij de meestgevraagde expert uit het bedrijfsleven op de Nederlandse televisie.

Biografie

Op twaalfjarige leeftijd begon Mekić vrijwilligerswerk te doen bij Het Net, een van de eerste en grootste internetproviders in Nederland, en werkte mee aan aan de bouw van Clubs.nl — de vroege voorloper van Facebook met in 2000 maar liefst 1 miljoen gebruikers en in 2002 richtte hij zijn eerste internetbedrijf op en brak in 2004 vroegtijdig zijn middelbare school af. Nog vele door hem opgerichte ondernemingen volgden: een hostingprovider, softwarebedrijf, juridisch advieskantoor en een Valentijnsdag-chocoladebezorgdienst.

Studie

Via het colloquium doctum-examen werd Mekić in 2007 alsnog toegelaten tot de Universiteit van Amsterdam, waar hij Rechtsgeleerdheid studeerde en werd verkozen tot voorzitter van de Facultaire Studentenraad. Ook volgde hij een opleiding tot (peer-)mediator bij het Centrum voor Conflicthantering in Haarlem. Inmiddels is hij als gastdocent verbonden aan veel Nederlandse hogescholen en universiteiten.

Verdere carrière

In 2011 richtte Danny NewTeam op, een internationaal consultancybureau gespecialiseerd in strategische boardroom consultancy bij grote organisaties op het gebied van technologie, media en communicatie, (verstorende) innovaties, nieuwe business modellen en digitale transformaties. NewTeam werkt voor 40 van de grootste organisaties in Nederland en verschillende overheidsdiensten, maar heeft ook vele internationale klanten. Ook is Danny is aangesteld in een adviescommissie van de Ministers van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen met als doel ondernemerschap te stimuleren in het onderwijs.

Naast NewTeam, richt Danny zich momenteel op het uitbouwen van zijn bedrijven HackathonFactory, InnovationRecruitment, StrategyCooker, StartupCreator en de recent gelanceerde innovatie-opleiding Innovation Accelerator.

Spreker en dagvoorzitter

Sinds 2008 geeft Danny lezingen en treedt hij op als dagvoorzitter.

Als dagvoorzitter is Danny goed voorbereid, inhoudelijk, scherp, grappig, zonder er een comedyshow van te maken, en ontspannen, terwijl hij de tijd niet uit het oog verliest. Zijn unieke stijl heeft gezorgd voor een nominatie “dagvoorzitter van het jaar”. Daarmee behoort hij tot de beste dagvoorzitters van Nederland.

Als spreker is Danny open, eerlijk, scherp, grappig en hij gaat inhoudelijke gesprekken niet uit de weg. Zijn bijzondere levensverhaal, unieke kennis en – ondanks zijn jonge leeftijd – enorme ervaring maken dat hij uw gasten méér te bieden heeft dan een overzicht van trends en ontwikkelingen. Een keynote presentatie van Danny zullen de aanwezigen van uw evenement nooit meer vergeten.

Danny is uitgegroeid tot een van de meestgevraagde en bestbeoordeelde sprekers en dagvoorzitters van Nederland.