Danny Mekić (Amsterdam, 12 januari 1987) is in 2009 uitgeroepen tot ‘meest succesvolle jonge ondernemer van Nederland’ door het magazine Sprout, een uitgave van Management Team. In datzelfde jaar werd hij door Quote en Elsevier vermeld in talentenlijstjes en in 2010 was hij volgens NRC Handelsblad de meestgevraagde expert uit het bedrijfsleven op de Nederlandse televisie.

In de jaren die volgden is hij uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van internet, technologie, nieuwe business modellen en een van de meestgevraagde sprekers van Nederland. Hij publiceert regelmatig in kranten, waaronder NRC Handelsblad en the Financial Times.

Biografie

Op twaalfjarige leeftijd begon Mekić vrijwilligerswerk te doen bij Het Net, een van de eerste en grootste internetproviders in Nederland, en werkte mee aan aan de bouw van Clubs.nl — de vroege voorloper van Facebook met in 2000 maar liefst 1 miljoen gebruikers en in 2002 richtte hij zijn eerste internetbedrijf op en brak in 2004 vroegtijdig zijn middelbare school af. In 2008 volgde hij een opleiding tot (peer-)mediator bij het Centrum voor Conflicthantering in Haarlem.

Studie

Via het colloquium doctum-examen werd Mekić in 2007 toegelaten tot de Universiteit van Amsterdam, waar hij de honoursbachelor Rechtsgeleerdheid startte en extra vakken volgde bij de opleidingen Psychologie en Economie. In 2008 werd hij verkozen tot voorzitter van de Facultaire Studentenraad.

Carrière

Danny werd in 2010 aangesteld in een adviescommissie van de Ministers van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen met als doel ondernemerschap te stimuleren in het onderwijs.

In 2011 richtte Danny NewTeam op, een internationaal consultancybureau gespecialiseerd in strategische boardroom consultancy bij grote organisaties op het gebied van technologie, media en communicatie, (verstorende) innovaties en nieuwe business modellen. NewTeam werkt voor 40 van de grootste organisaties in Nederland en verschillende overheidsdiensten, maar heeft ook klanten in tal van andere Europese landen, Amerika, Australië.

Danny opende in 2013 het Academische Jaar van de Technische Universiteit van Eindhoven, sprak drie keer op TEDx en doceert aan bijna alle hogescholen en universiteiten als gastdocent bij de economische en juridische faculteiten.

Naast NewTeam, richt Danny zich momenteel op het runnen van zijn bedrijven HackathonFactory, InnovationRecruitment, StrategyCooker en StartupCreator.