Spreker over technologie, innovatie en ondernemerschap

Spreker Danny Mekić (1987) combineert al zijn kennis, ervaring en talenten in zijn rol als spreker. Bloednerveus was hij, toen hij in 2008 op 20-jarige leeftijd gevraagd werd om voor het eerst als keynote spreker een Engelstalige lezing te verzorgen voor 160 buitenlandse hoogleraren. Nu, meer dan 500 lezingen later, is hij één van de meestgevraagde sprekers van Nederland op het gebied van technologie, innovatie en ondernemerschap.

Spreker Danny Mekić

Spreker Danny Mekić is uitgeroepen tot meest succesvolle jonge ondernemer van Nederland. Naast het runnen van drie bedrijven, waarvan hij de eerste op 15-jarige leeftijd oprichtte, is hij actief als adviseur, docent, mediator, investeerder, opiniemaker en daarnaast is hij uit te nodigen als spreker, dagvoorzitter, panellid of gastdocent!

Als spreker weet Danny Mekić zijn publiek keer op keer te verrassen met actuele kennis en inzichten, die hij op een inspirerende en interactieve manier weet te brengen. Zijn lezingen worden niet alleen gemiddeld beoordeeld met een 9,1, ook besteedt hij veel tijd aan het ontwikkelen van nieuwe presentaties, zodat aanwezigen die hem vaker hebben zien spreken opnieuw worden geraakt. Wil je Danny uitnodigen voor een bijeenkomst? Vul dan het contactformulier in of stuur een e-mail naar [email protected].

Hoe richt je op jonge leeftijd een succesvol bedrijf op? Hoe combineer je het opzetten en aansturen van een organisatie met zelfontplooiing, het opdoen van inspiratie en het uitbreiden van je netwerk? Hoe is het om als 20’er te werken voor topbestuurders van beursgenoteerde bedrijven in binnen- en buitenland?

Danny maakte zijn middelbare school niet af om zich fulltime met zijn eigen bedrijven bezig te kunnen houden. Zonder diploma werd hij, op 20-jarige leeftijd, toegelaten tot de Universiteit van Amsterdam waar hij de honoursopleiding Rechtsgeleerdheid heeft gevolgd. Hij behaalde in het eerste jaar het dubbele aantal studiepunten en een jaar later stond hij voor de klas op diezelfde universiteit en werd met voorkeursstemmen verkozen tot voorzitter van de Studentenraad. Ook werd hij door de decaan gevraagd als werkgroepdocent. Zijn derde studiejaar richtte hij in met vakken van de opleidingen Communicatiewetenschap, Economie en Psychologie, disciplines die hij probeert te koppelen aan technologie, innovatie en ondernemerschap.

Juridische praktijkervaring vond hij erg belangrijk voor de verdere ontwikkeling van zijn bedrijf. In 2008 was hij daarom parttime verbonden als paralegal aan het enige niche-advocatenkantoor van Nederland dat gespecialiseerd is in technologie, media en communicatie en kwam het boekje ‘Recht en Web 2.0’ uit bij de Vereniging voor Informatietechnologie en Recht, waar hij mede-auteur van is.

Niet veel later werd hij door de Universiteit Leiden gevraagd als docent, en zou hij gastcolleges gaan verzorgen aan bijna alle universiteiten en hogescholen in Nederland. Studenten van Fontys Hogescholen riepen hem uit tot ‘gastdocent van het jaar’, en in de leergang Innovatie op de Nyenrode Business University werd hij met de hoogste beoordeling uitgeroepen tot beste docent.

Danny heeft veel media-ervaring. Hij was al op 16-jarige leeftijd wekelijks te zien in het debatprogramma Jongeren Lagerhuis van de VARA. In 2003 pleitte hij in het televisieprogramma B&W voor het voortbestaan van publieke televisieomroep BNN, samen met diens directeur. In de jaren die volgden was hij regelmatig te horen op Radio 1 en BNR om actualiteiten op het gebied van technologie en internet toe te lichten en te becommentariëren.

Eind 2009 was zijn tv-debuut als dé technologie- en internetexpert van Nederland in NOVA, toen de website van de DSB Bank onbereikbaar was geworden waardoor grote aantallen mensen hun geld bij de gevallen bank niet weg konden halen. Sindsdien is hij niet meer weg te slaan van radio en televisie, met optredens in bijna alle actualiteiten- en journaalrubrieken. De Wereld Draait Door, Pauw (& Witteman), Nieuwsuur, EenVandaag, NOS Journaal, RTL Nieuws, Editie NL, RTL Boulevard, Kassa, Radar en nog veel meer programma’s maken gebruik van zijn expertise. Ook presenteerde hij samen met Eva Jinek het televisieprogramma “TV Lab” en maakte hij samen met Jort Kelder radio.

NRC Handelsblad wees er op dat Danny dé meestgevraagde expert uit het bedrijfsleven was op de Nederlandse televisie. Hij publiceerde in het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad, Trouw, de Financial Times, The Times en vele andere kranten, werd genoemd in The Economist en geïnterviewd door France 24 en ABC News in Australië, en is door Elsevier en Quote uitgeroepen tot een van de meest talentvolle jonge Nederlanders.

Via zijn bedrijf NewTeam adviseert Danny, samen met zijn team aan specialisten, 40 van de 100 grootste organisaties van Nederland op het gebied van technologie en innovatie. Ook werd hij geïnstalleerd in een adviescommissie voor het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en het Ministerie van Economische Zaken als jongste adviseur van de Nederlandse regering, ooit.

Naast NewTeam, is Danny druk met het runnen van zijn bedrijven HackathonFactory, InnovationRecruitment en StrategyCooker, en schrijft hij momenteel aan zijn volgende boek, Ondernemer in een Week, een handleiding voor jonge en startende ondernemers. Ook is Danny regelmatig in het buitenland te vinden: hij heeft over de hele wereld als boardroom consultant en spreker gewerkt.

Bovenal vindt Danny het geweldig om lezingen te verzorgen op bijeenkomsten voor 5 tot 10.000 aanwezigen in binnen- en buitenland. Hij spreekt graag over technologie, innovatie, ondernemerschap en leiderschap — maar staat ook open voor prikkelende andere onderwerpen.

Neem voor meer informatie contact op via het onderstaande contactformulier, óf stuur een e-mail naar [email protected].

    Je naam (verplicht)

    Je e-mailadres (verplicht)

    Je telefoonnummer

    Onderwerp

    Je bericht