Danny Mekic’ is uitgeroepen tot meest succesvolle jonge ondernemer

Danny Mekic’ (1987) is founding partner van het consultancybedrijf NewTeam, oprichter van Studievereniging G.R.O.T.I.U.S. (de juridische pleitvereniging van de Universiteit van Amsterdam) en voorzitter van de Stichting tegen stichting van stichtingen.

Daarnaast geeft hij regelmatig lezingen, is hij verbonden als gastdocent aan verschillende hogescholen en universiteiten in binnen- en buitenland, vast panellid van het VPRO Economiepanel en regelmatig te vinden in de media als het gaat om jong ondernemerschap, onderwijs, jongerenparticipatie, technologie, media en communicatie. In oktober 2003 pleitte hij in het televisieprogramma B&W voor het voortbestaan van publieke tv-omroep BNN, samen met diens directeur. Kort daarvoor was hij nog wekelijks te zien in het debatprogramma Jongeren Lagerhuis van de VARA. In 2008 was hij verbonden als paralegal aan het enige niche-advocatenkantoor van Nederland dat gespecialiseerd is in TMC (Technologie, Media en Communicatie) en kwam het boekje ‘Internetrecht 2.0’ uit bij de Vereniging voor Informatietechnologie en Recht, waar hij mede-auteur van is.

Studie en onderzoek
Tijdens zijn studie doet hij onderzoek naar de gevolgen op de privacy van mensen, sollicitatieprocedures bij ondernemingen en nieuwe mogelijkheden voor het bedrijfsleven door de opkomst van profielensites als Hyves, Facebook en Myspace. Bij de studentenraadverkiezingen in 2008 aan de Universiteit van Amsterdam was hij lijsttrekker voor studentenpartij ‘mei’ voor de Facultaire Studentenraad van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. De partij behaalde 6 van de 8 facultaire zetels en werd ook op centraal niveau de grootste partij. Danny is de afgelopen jaren veelvuldig betrokken bij spraakmakende rechtszaken op IE- en ICT-gebied. Daarnaast publiceert hij met enige regelmaat artikelen.

In augustus 2008 rondde hij zijn opleiding tot peer-mediator af bij het Centrum voor Conflicthantering te Haarlem. Deze intensieve opleiding werd verzorgd door mr. Aik Kramer en mr. Marga Schreuder-Tromp.

In 2008 was hij vermeld in de “Hoogvliegers, aanstormende talenten”-lijst van het blad Quote, en in juni 2009 werd hij uitgeroepen door het weekblad Elsevier tot een van de vijftig grootste Nederlandse talenten. Ondernemersmagazine Sprout riep hem dat jaar uit tot meest succesvolle jonge ondernemer van Nederland, mede vanwege zijn multi-disciplinaire aanpak van het ondernemerschap en zijn vele activiteiten buiten zijn bedrijf.

  Je naam (verplicht)

  Je e-mailadres (verplicht)

  Je telefoonnummer

  Onderwerp

  Je bericht

  Nieuw initiatief: HackathonFactory.