Radio 1-economiepanel

vproVanaf volgende maand is Villa VPRO, het radioprogramma van de VPRO op Radio 1, helemaal vernieuwd. Het programma ‘Klinkende Munt’  bespreekt met een panel van ‘economen, beursanalisten, ondernemers, financieele goeroes en andere deskundigen’ vragen als: Zijn we al uit de crisis, of moet het ergste nog komen? Hoe staat het met onze koopkracht en onze pensioenen? En die kenniseconomie, wordt dat nog wat?

24 juni jl. was ik te gast in het radioprogramma Villa VPRO waar gesproken werd over de huidige economische crisis, en hoe jonge ondernemers naar de crisis kijken. Door de redactie van het radioprogramma ben ik vervolgens gevraagd als panellid mee te praten over de laatste economische onderwerpen. In het radioprogramma zal ik proberen om de onderwerpen te belichten met mijn generatie jongeren en ondernemers in het achterhoofd houdend.

Volgens het persbericht komt het Radio 1 economiepanel te bestaan uit: Frans Andriessen (oud-eurocommissaris, oud-minister van Financiën), Pauline van der Meer Mohr (adviseur, oud-ABN directeur Personeelszaken), Wim Dik (voormalig KPN-topman en voormalig staatssecretaris), Jaap van Duijn (oud-Robeco-topman), Ewald Engelen (hoogleraar Space and Economy Universiteit van Amsterdam), Paul Frentrop (ondernemer/publicist), Fred Gertsen (columnist, partner PriceWaterhouseCoopers), Frank de Grave (oud-cfo DSB bank, ex-voorzitter Nederlandse Zorgautoriteit en oud-minister van Defensie), Kees Koedijk (hoogleraar Financieel Management Universiteit Tilburg), Mirjam van Praag (hoogleraar Industrial Organization Universiteit van Amasterdam), Joop Schippers (hoogleraar Arbeids- en Participatie-economie Universiteit Utrecht), Rein Willems (lid Eerste Kamer CDA en ex-president-directeur Shell Nederland), Marianne Tijssen (ondernemer financiële dienstverlening, lid Academieraad Design Academy Eindhoven, voormalig CEO consumentenkrediet en creditcard ABNAMRO) en ik dus :).

Ik kijk er heel erg naar uit om deze mensen te mogen ontmoeten en samen met ze te kijken naar economisch-politieke vraagstukken. Het radioprogramma is wekelijks te horen op donderdag; het panel rouleert en iedereen is ongeveer iedere drie weken te horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *