Mens en dier, sluit ramen en deuren

Crisis.nl
Bij een ramp wordt deze site vervangen door een site met actuele informatie over de ramp. De huidige inhoud van deze site blijft dan bereikbaar via een link.

Vandaag was het dan zo ver, in Zeeland. Toeters en bellen gingen daar af, want de provincie verkeerde in een rampsituatie, toch?

Nee. Al snel bleek dat het het een foutje was. Speciaal voor situaties waarin de sirene afgaat of een andere ramp gaande is (zoals afgelopen mei bij de drinkwaterbesmetting in en rond Hoofddorp) is de website crisis.nl gelanceerd. Ik ben tot op heden nog niet onder de indruk van deze website. Reeds meermaals heb ik vraagtekens geplaatst bij de werking en technische redundancy van deze website (zo is de website al twee maal bezweken onder grote drukte terwijl zich nog nimmer echt een ramp heeft afgespeeld), en vandaag werden mijn twijfels kracht bij gezet.

Hoewel in héél Zeeland de sirenes te horen waren, was er op crisis.nl helemaal niks te lezen! Dit lijkt me bij uitstek een situatie (én mooie oefengelegenheid) om de website in volle glorie te activeren en mens en dier te laten weten dat er niks aan de hand was en het om een technisch probleem ging. En dat voor een miljoenenslurpend project. Jammer.

2 reacties op “Mens en dier, sluit ramen en deuren”

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Danny Mekic', Danny Mekic'. Danny Mekic' heeft gezegd: @Slijterijmeisje nee, dit project moet afgeblazen worden en opnieuw opgezet. Artikel uit 2007, ook voor @inastrating: http://bit.ly/ifM8zC […]

  2. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Danny Mekic', Danny Mekic'. Danny Mekic' heeft gezegd: @Slijterijmeisje nee, dit project moet afgeblazen worden en opnieuw opgezet. Artikel uit 2007, ook voor @inastrating: http://bit.ly/ifM8zC […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *