Sinterklaas wint rechtszaak

Sinterklaas is inmiddels weer terug naar Spanje. Maar tijdens zijn bezoek in Nederland heeft hij niet alleen veel kinderen blij kunnen maken, maar is hij ook nog eens op visite geweest bij de Rechtbank van Groningen. Sinterklaas zou slecht gepresteerd hebben. De Rechtbank is echter van mening dat Sinterklaas een ruime artistieke vrijheid moet toekomen.

Enkele passages uit de uitspraak:

In dat kader past – daargelaten of de desbetreffende scène een cultureel hoogtepunt was – heel goed dat een stoute vader in de zak van Sinterklaas wordt gestopt.
[..] Daarnaast had de ene hoofdpiet rare uitspraken (zoals sexy meisjes) en de andere piet gaf aan pas nieuw te zijn. Ook was de jute zak om het hoofd van een vader ook niet echt opvoedkundig.
[..] Uiteindelijk moesten de kinderen toch van de sinterklaas leren strooien, maar wel dusdanig dat ze op een gegegeven moment aangemoedigd werden om recht tegen het (kinder)publiek in zo hard mogelijk te gooien.
[..] Ook was er een meisje dat tijdens het optreden moest huilen bij Sinterklaas. Sinterklaas ondernam geen enkele adequate actie het kind te troosten.
[..] Wat wij ook niet vinden kunnen is dat de Sinterklaas en de hulppieten de woorden sexy meisjes noemen.
[..] De collega’s werden duidelijk door de Sinterklaas genegeerd en toen wij de moeite deden met hem in contact te komen was daar weinig behoefte aan. 

LJN BB7405: Sector kanton Rechtbank Groningen.

Eén reactie op “Sinterklaas wint rechtszaak”

  1. bob

    hahaha, is dat even een humorvol opstekertje op de grauwe zondagmiddag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *