Ministerie van Binnenlandse Zaken: Storing DigiD (geen belastingaangifte mogelijk)

Eerder vandaag werd duidelijk dat het DigiD-systeem, dat wordt gebruikt voor digitale communicatie van de Rijksoverheid met haar burgers, te kampen heeft met een storing. Door deze storing is het momenteel bijvoorbeeld niet mogelijk om belastingaangifte te doen, of wijzigingen door te voeren in de administratie voor studiefinanciering van studenten. Enkele minuten geleden werd onderstaand persbericht verspreid:

Ministerie van BZK: Storing DigiD Rijksvoorlichtingsdienst

Storing DigiD

Sinds dinsdagmiddag 23 maart (eind van de middag) is er een storing met DigiD. Zolang de storing duurt kunnen mensen geen digitale belastingaangifte indienen of andere zaken via internet doen met overheidsdiensten als gemeenten, uitkeringsinstanties of de studiefinanciering.

De precieze oorzaak van de storing is nog niet bekend; er wordt gewerkt aan een oplossing.

Doordat het tijdens de storing niet mogelijk is persoonlijk contact te leggen met overheidsinstanties, zijn onveilige contacten en transacties ook uitgesloten.

Zodra de storing is verholpen volgt daarover een mededeling op www.digid.nl.

2 reacties op “Ministerie van Binnenlandse Zaken: Storing DigiD (geen belastingaangifte mogelijk)”

  1. > Doordat het tijdens de storing niet mogelijk is persoonlijk contact te leggen met overheidsinstanties, zijn onveilige contacten en transacties ook uitgesloten.

    Nou dat is mooi meegenomen! Laat maar lekker uit staan dan.

  2. Ook vandaag, 24 maart, is het nog steeds niet mogelijk om met de Digid-code aangifte te doen. Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *