Woekerprijzen voor concerttickets

Ticketprijzen voor populaire concerten gaan op tweedehands ticketsites tot wel tien keer over de kop. Op internet regent het klachten over de al dan niet legale doorverkoop van concerttickets. Bij concertgangers ontstaat vooral veel verbazing wanneer, nog voordat de officiële verkoop geopend is, er al honderden tickets op doorverkoopsites zoals Seatwave of Viagogo te koop aangeboden worden. In het televisieprogramma Kassa ging Danny Mekic’ op 26 maart met Brecht van Hulten en COO van Ticketmaster, Floris Janssen, in gesprek over deze doorverkoop.

Volgens Ticketmaster kunnen fans zelf bepalen wat ze ervoor over hebben om een bepaalde artiest te zien. Het instellen van een maximumbedrag bij de doorverkoop van concertkaarten is volgens Floris dan ook geen oplossing.

Danny Mekic’ noemt dit merkwaardig. Er zijn immers handelaren actief de grote hoeveelheden kaarten opkopen. Zij maken op de doorverkoop daarvan meer winst dan de organisatie of zelfs de artiest van een concert. Danny uit bovendien zijn verontwaardiging over de voorwaarden van Ticketmaster met betrekking tot de doorverkoop van tickets. Was dit voorheen nog uitdrukkelijk niet toegestaan, staat nu in de recent gewijzigde voorwaarden dat doorverkoop wèl toegestaan is tenzij de organisator daar bezwaar tegen maakt. “Dat is een achteruitgang in de bescherming van de consument,” stelt hij.

In een eerdere aflevering pleitte Danny voor het verkopen van tickets op naam. Bij een concert van Eefje de Visser is hiermee al geëxperimenteerd. Alle tickets werden op naam verkocht en bij de ingang gecontroleerd. Zowel Eefje zelf als de organisator Mojo was over dit systeem te spreken. Danny hamert erop dat de doorverkoop van kaartjes alleen te stoppen is als mensen die tweedehands tickets kopen niet worden toegelaten. “Mensen moeten leren dat, als zij de artiest willen steunen, ze tickets alleen bij de organisatie moeten kopen.” Niemand is gebaat bij doorverkoop tegen woekerprijzen, stelt hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *