Cashbacktotaal.nl: totaal van de aardbodem verdwenen?

Het leek te mooi om waar te zijn: als je een bestelling plaatste bij sites als Bol.com, Coolblue of Booking.com via de website Cashbacktotaal.nl, dan kreeg je een paar procent van het aankoopbedrag teruggestort. En, toegegeven, lange tijd werkte het ook zo. Ook ik heb via deze website meerdere honderden euro’s aan cashback mogen ontvangen.

Maar de laatste maanden werd het opeens stil. Geen nieuwsbrieven meer van deze website, geen nieuwe uitbetalingen en als klap op de vuurpijl ook geen reacties meer op e-mails.

Wie het internet afstruint, ziet dat er de laatste maanden veel mensen zijn met soortgelijke klachten en reviews.

Gelukkig heb ik voor dat soort situaties een rechtsbijstandverzekering afgesloten. In Nederland zijn grote aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen ARAG, Achmea en SRG. Zelf heb ik een verzekering afgesloten bij Centraal Beheer, omdat zij in mijn ogen de beste polisvoorwaarden bieden (ik heb dit vergeleken medio 2019).

Mijn rechtsbijstandverzekeraar deed onderzoek naar mijn claim en kwam tot de conclusie dat mijn claim terecht was. Ze zijn direct in actie gekomen en hebben mij bovendien direct schadeloos gesteld. In plaats van jarenlang te moeten procederen, hebben ze dus een groot deel van het geld dat ik van Cashbacktotaal zou ontvangen teruggestort op mijn rekening.

Heb je nog geen rechtsbijstandverzekering? Dan raad ik je aan er één af te sluiten. Het helpt je misschien niet meer in dit geval (je moet een verzekering afgesloten hebben vóórdat een juridische situatie ontstaat), maar het kan je wel de volgende keer dat je in zo’n vervelende situatie terechtkomt helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *