-
Inleiding op het Goederenrecht
In deze posting worden twee onderwerpen besproken: Wat is goederenrecht?; Wat is eigendomsrecht?. 1. Wat is goederenrecht? Goederenrecht wordt gezien als een van de moeilijkste disciplines binnen het Nederlands recht. Dat komt omdat het op verschillende punten fundamenteel anders is dan bijvoorbeeld het verbintenissenrecht, dat door juristen als een minder ingewikkeld rechtsgebied wordt gezien. Goederenrecht…
-
Big Data en de Lone Wolf
Zélf informatie verzamelen als organisatie is belangrijker dan ooit. Hoe meer je als organisatie van de wereld begrijpt, hoe beter je producten en diensten zullen aansluiten op de vraag van de consument, hoe groter de kans is dat je marketing daadwerkelijk je toekomstige klant zal bereiken, en hoe beter je in staat bent om bestaande…
-
Arresten Contractenrecht (3)
Eind vorig jaar besprak drie reeksen arresten die van grote betekenis zijn gebleken voor het Burgerlijk Recht, meer specifiek het Aansprakelijkheidsrecht. Kort geleden ben ik begonnen met het bespreken van belangrijke arresten op het gebied van het Contractenrecht. Dit is deel drie van deze reeks besprekingen. NJ 1981, 635, Ermex c.s./Haviltex (Haviltex-arrest) Hoe een leemte…
-
Arresten Contractenrecht (2)
Eind vorig jaar besprak drie reeksen arresten die van grote betekenis zijn gebleken voor het Burgerlijk Recht, meer specifiek het Aansprakelijkheidsrecht. Kort geleden ben ik begonnen met het bespreken van belangrijke arresten op het gebied van het Contractenrecht. Dit is deel twee van deze reeks besprekingen. NJ 1999, 652, Ameva/Van Venrooy Werknemer tekent verklaring waarin…
-
Algemene Voorwaarden: opslaan en printen graag
Ontzettend moeilijk is het Nederlandse recht niet, maar soms zijn er regeltjes waar je specifiek van op de hoogte dient te zijn als ondernemer. Wat is nou het belangrijkste bij het verstrekken van de Algemene Voorwaarden langs de elektronische of digitale weg? Kort gezegd: deze moet je zo duidelijk mogelijk aanbieden aan de consument, welke…