Theater het Amsterdamse Bos

Ze hebben het zo zwaar. Theater het Amsterdamse Bos. De afgelopen twee jaar zijn hun voorstellingen voor een groot deel verregend (was dat daarvoor niet zo dan?), en met als klap op de vuurpijl vermindert Gemeente Amsterdam de subsidie ook nog eens met 30%.

Hoeveel subsidie ze ontvangen weet ik niet, maar ik kwam op internet diverse bedragen tegen variërend tussen de EUR 140.000,- – EUR 250.000,-. Weer elders op internet las ik dat het theater jaarlijks tussen de 40.000 – 50.000 bezoekers trekt. Ik heb het gevoel dat de gemiddelde bezoeker zeker EUR 5,- in de hoge hoed van de acteurs gooit, dat is dus weer (minimaal) EUR 200.000,-. Schiphol betaalt ook mee, ik vermoed ook een bedrag van zo’n EUR 30.000,- – EUR 50.000,-. Voor dat geld kun je een hele mooie voorstelling maken, maandenlang dag in dag uit van voorbereiden en ook nog wat overhouden voor het volgende jaar om er wèèr iets spetterends van te maken.

Waar ik dan ook een beetje moe van word is de publiciteitsmolen die om het theater heenhangt van AT5, kranten, internetsites en de acteurs zelf die de hele tijd benadrukken hoe krap ze allemaal zitten. Heeft iemand toevallig meer informatie over de financiële staat van het Theater? Ík ben er in ieder geval ernstig in geïnteresseerd. Mail me er gerust over als je meer en/of andere informatie hebt dan hierboven vermeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *