Laatste nieuws: invoering DRS 4.0. van de SIDN

Nummer 13 – 15/09/’06

Overgangsperiode naar DRS4.0 gestart
In aanloop naar de productiegang van DRS4.0, neemt SIDN voorbereidingen om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Uitgangspunt hierbij is dat u als Registrar zo lang mogelijk uw registratieactiviteiten kunt blijven doen om uw en onze klanten te bedienen.

Vanaf vandaag zullen wij de standaard behandeltermijnen inkorten. Dit geldt onder andere voor “Aanvraag nieuwe domeinnaam” waarbij de behandeltermijn vandaag vanaf 18:00 uur op 1 dag (normaliter 7 kalenderdagen) wordt vastgesteld. Dit wil zeggen indien uw aanvraag een nameserver fout oplevert, u binnen 24 uur uw nameserver moet corrigeren. Vanaf donderdag 21 september 18:00 uur worden aanvragen nieuwe domeinnamen met een nameserver fout afgewezen.

Voor de overige aanvragen zoals verhuizingen, opheffingen en free forms zullen tevens afwijkende eindtijden worden gehanteerd, waarop aanvragen nog in behandeling worden genomen in DRS2. Dit is noodzakelijk om er voor te zorgen, dat alle aanvragen voor de start van productiegang verwerkt zijn.

Aanvragen van nieuwe domeinnamen, waarbij uw nameserver goed is ingericht, kunnen worden gedaan tot en met vrijdag 22 september 17:00 uur. We roepen u dan ook op uw aanvragen te doen zodra u die heeft ontvangen van uw klanten, zodat deze tijdig verwerkt kunnen worden.

Tijdens productiegang, 23 tot en met 25 september, is het niet mogelijk uw aanvragen aan te bieden. SIDN heeft deze tijd nodig om het uitgebreide overgangsproces van DRS2 naar DRS4.0 gestalte te geven. Dit proces behelst het stoppen van DRS2, het draaien van een back-up, genereren van de zonefile, ontdubbeling gegevens, conversie, zonefile controle enzovoorts.

Begin volgende week informeren wij u via onze deelnemerssite en DRS4.0 Nieuwsflits over de overige maatregelen die wij tijdens de voorbereiding nemen.

We hopen u hiermee van dienst te zijn in aanloop naar een vloeiende overgang van DRS2 naar DRS4.0!

(bron: SIDN Nieuwsflits 13)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *