RTL-peiling: "CDA grootste, SP passeert VVD"

De verkiezingscampagnes zijn in volle gang! Dat merk je overal: op de televisie en radio, door middel van spotjes, interviews en debatten, maar ook op straat: afgelopen weekend stonden twee politieke partijen te flyeren op het Osdorpplein in Amsterdam.

Ik weet nog steeds niet wat ik wil gaan stemmen, ik twijfel nog. Ik heb bij de grotere politieke partijen het partijprogramma per post opgevraagd, maar nog steeds niet van alle partijen een reactie gehad of een exemplaar mogen ontvangen. Van welke partijen wel? In alfabetische volgorde: ChristenUnie, D66, VVD. Van het CDA, GroenLinks, PvdA, SP nog geen exemplaar mogen ontvangen.

De SP heeft me netjes gemaild dat het programma nog niet beschikbaar was. Als ik wilde kon ik een exemplaar krijgen als het programma beschikbaar was. Ik heb ze zojuist gemaild dat ik dat wel wil, ben benieuwd wanneer ik mijn exemplaar binnen heb!

Het CDA zou me, zodra beschikbaar, een exemplaar toezenden. Helaas nog niet mogen ontvangen, heb ze zojuist gemaild om te vragen of het klopt dat ik mijn exemplaar nog niet binnen heb. Hetzelfde geldt voor GroenLinks.

Van de PvdA heb ik nooit wat mogen vernemen naar aanleiding van mijn e-mail.

Wat me is opgevallen is dat de VVD ditmaal voor een compact verkiezingsprogramma heeft gekozen. Dit programma is uitgegeven in krantformaat en telt slechts enkele pagina’s waarin de hoofdlijnen van hun visie uiteen wordt gezet.

D66 komt met een gebonden boekwerkje. Veel pagina’s, maar wel prettig te lezen omdat iedere regel van een regelnummer is voorzien. Ook kreeg ik twee flyers meegezonden. De ChristenUnie heeft me een heel degelijk boekje toegezonden.

Wanneer ik alle verkiezingsprogramma’s heb ontvangen en doorgespit, zal ik mijn bevindingen kort samenvatten en op mijn weblog publiceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *