Gewenste intimiteiten verboden in Sanadome

Het klinkt dubbelzinnig, maar in het thermenlandschap van Sanadome is dat het niet. Zowel on- als gewenste intimiteiten zijn er verboten! Om de rust en ontspanningsmogelijkheden van alle gasten te waarborgen.

Ik heb het er een keer op gewaagd om gewenst intiem te zijn in de warme baden van het mooie zwembad. Voor dat we het wisten kwam, als een tarzan aan zijn liaan, de badmejuf·frouw (de ~ (v.), ~en) aangerend, met maar liefst twee wijzende vingertjes, om ons te wijzen op de huisregels waar we ons aan te houden hadden. Want intiem zijn in Sanadome is er niet bij.

Ik begrijp goed waar deze regel vandaan komt. Het is natuurlijk erg storend om als 65+-er tussen al die kwijlende tieners en mid-twintigers te zitten. Even zonder gekheid: zo is het wel natuurlijk. Ik was er vandaag in m’n eentje en ik ervaarde hetzelfde. Het zette me alleen wel aan het denken, want ruim de helft van de bezoekers maakte zich schuldig aan het schenden van deze huisregel.

We – sinds enkele weken behoor ik ook tot de groep “twintigers” – hebben het er bijna allemaal voor over: tientalle euro’s voor een verblijf van enkele uren met vriend of vriendin (of groepje) in een ruimte met veel keuze uit zwembaden en sauna’s, en dat in Nijmegen! Natuurlijk gaat het om de andere helft van de bezoekers, oudere vaak in een groep verkerende, dames die zich daar vervolgens aan stoort, toch meer dan voor de helft van de inkomstenbron van de thermen van Sanadome. Waarom niet een toplocatie iets dichter bij de Randstad openen met soortgelijke faciliteiten, speciaal voor stelletjes? Laat iedereen maar – tot op zekere hoogte – intiem doen. Uiteraard moet je ook daar grenzen aan stellen, maar het is natuurlijk uit den boze dat je je vriend(in) niet vast zou mogen houden in het water, of een gelukzalig kusje zou mogen geven. Geef mij daarom maar: SanaDuoDome(c)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *