Schaapje mag weer op het net-scape.

Netschaap Het is alweer vier jaar geleden dat het Netschaap voor het laatst in het nieuws kwam. Netschaap is een lief, klein schattig schaapje dat avonturen beleeft (of eigenlijk: beleefde) op het internet. Via de website www.netschaap.nl kon je die belevenissen volgen.

Omdat Amerikanen natuurlijk allemaal weten hoe ze “Netschaap” uit moeten spreken, weten ze ook dat de uitspraak van die naam wel erg veel gelijkenissen vertoont met de uitspraak van het merk “Netscape”. Dat vond het moederbedrijf van Netscape, America Online, vier jaar geleden ook en besloot daarom een advocaat in Nederland aan het werk te zetten. Zijn taak was om de website offline te krijgen, domeinnaam netschaap.nl en natschaap.nl in eigendom te krijgen en ook nog een potje met geld (ad €6000,-) op te halen, zo valt te lezen in het vonnis van de Rechtbank van Den Haag. En hij kreeg nog gelijk ook.

Grote paniek in internetland. Gelukkig besloot het Hof in Den Haag vorige week om het vonnis van de lagere rechter te vernietigen en het parodiërende netschaapje weer tot leven te brengen.

Grote complimenten voor Mr. Job Hengeveld van Hengeveld Advocaten in Amsterdam die in mijn ogen uitstekend heeft verdedigd in deze zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *