Vorige week vrijdag las ik een artikel op nu.nl met de titel: ‘Luchtkwaliteit bedreigt Amsterdamse woningbouw’. De titel maakt duidelijk dat het bouwen van nieuwe woningen gevaar loopt door de luchtkwaliteit, en dat alles in Amsterdam.

Nieuwsgierig als ik ben klik ik door naar het artikel. Je zou met logisch nadenken verwachten dat je in dit artikel een aantal zaken te weten komt, namelijk wat er met de luchtkwaliteit aan de hand is, iets over de Amsterdamse woningbouw, het verband tussen die twee en uiteindelijk een conclusie waarin de consequentie van het verband wordt uitgelegd.

Zou mijn verwachting terecht zijn?

Ik citeer uit het artikel:

“Als de luchtkwaliteit in Amsterdam in 2010 niet is verbeterd, kan de bouw van zo’n 10.000 woningen wel eens gevaar lopen. ”

Waarom? Storten de nieuwe bouwwerken dan in? Worden de gebouwen al snel vies van buiten waardoor niet meer te zien dat het om een nieuwbouwproject gaat? Vindt burgemeester Cohen dat niet tof? Worden er dan geen nieuwe bouwvergunningen afgegeven (en zo ja; waarom dan niet?)? Verder dan:

“Als dat niet lukt, lopen bouwprojecten rond de ring A10 en de grote invalswegen in de stad gevaar. De procedures zullen dan een stuk lastiger, ingewikkelder en kwetsbaarder verlopen. De economische effecten daarvan tikken hard aan.”

gaat het artikel niet.. Het kan aan mij liggen, maar je zou toch minimaal deze informatie aantreffen in het artikel :-)..