Eerste gespecialiseerde rechtswinkel van start

Rechts- en wetswinkels zijn er in alle denkbare smaken: groot en klein, gratis of goedkoop en ja, zelfs duur. Maar één ding hebben ze allen gemeen: ze zijn niet gespecialiseerd en daarom minder goed in staat in te spelen op specifieke vragen.

En dat kan een groot probleem zijn voor met name minder vermogende particulieren en startende ondernemers, die steeds vaker te maken krijgen met specialistische rechtsvragen. Daarom heeft SOLV Advocaten, het enige nichekantoor van Nederland op het gebied van Technologie, Media en Communicatie (TMC) het initiatief genomen om de eerste gespecialiseerde rechtswinkel van Nederland op te zetten: de Clinic. De Clinic gaat per september van start.

Vorige week deed Christiaan Alberdingk Thijm een oproep op de weblog van SOLV Advocaten voor enthousiaste studenten in de masterfase of het laatste jaar van hun bachelor Rechten om te solliciteren. De Clinic zal op den duur los komen te staan van SOLV en de studenten krijgen de kans om tevens in het bestuur van deze stichting plaats te nemen. Omdat ik erg enthousiast ben over het initiatief, weet dat mijn weblog frequent wordt gelezen door studenten (23% van het verkeer op mijn weblog is afkomstig van universiteitsnetwerken) én vind dat studenten hun studietijd beter kunnen benutten dan het serveren van koffie op terrasjes (UvAers: hou vooral de Opinie-pagina van de Folia in de gaten!) wil ik vooral rechtenstudenten oproepen om de vacature te bekijken en te overwegen om te solliciteren.

Bezoek ook de website van de Clinic!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *