Auteursrecht: hoe het ook kan

Ik vind het leuk om weblogitems te schrijven en daarin mijn visie te geven op maatschappelijke ontwikkelingen in binnen- en buitenland. Wie het ook erg leuk vinden om hun visie te geven op maatschappelijke ontwikkelingen in binnen- en buitenland, zijn de makers van Fokke & Sukke. Omdat beeld veel krachtiger over kan komen dan een heleboel woorden bij elkaar, besloot ik om ze een e-mail te sturen en te vragen of ik af en toe een strip mag ‘quoten’ op mijn weblog.

Een van de beste Fokke & Sukke strips van de laatste tijd vind ik onderstaande, het geeft voor mij weer hoe de regering bezig is met allerlei randactiviteiten die niks met regeren te maken hebben. En als ze dat laatste nou eens wat beter aan zouden pakken, dan is het niet zo erg als een regeringsleider zich wat meer met randverschijnselen bezig houdt. Maar ik denk dat vriend en vijand het er wel over eens is dat er in Den Haag nog heel veel voor verbetering vatbaar is.

Binnen enkele minuten (!!) na het verzenden van mijn e-mail, kreeg ik een reactie op Twitter waarin een van de makers aangaf geen problemen te hebben met herpublicatie, wow! Dat is nog wel eens wat anders dan de Stichting Brein-achtige tactics die auteursrechtenbezitters er soms op nahouden om hun rechten beschermd te zien. Chapeaux voor Fokke & Sukke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *