Lezing: Robots in het onderwijs?

Op donderdag 6 oktober gaf Danny in Museum Aviodrome in Lelystad een lezing voor docenten met een affiniteit voor ICT, in een oude hangar op een evenement georganiseerd door It’s Learning. Het thema van zijn lezing was ‘Robots voor de klas?’. Hij vertelde hoe technologie toegepast kan worden in het onderwijs en hoe daarmee gevarieerd kan worden. Na Danny zijn lezing was er nog een interessante Q&A.

In deze lezing liet Danny de verschillende kanten van technologie in het onderwijs zien. Aan de ene kant de mogelijkheden van ‘flipping the classroom’, mobiele telefoons, robots, 3D-printers; maar aan de andere kant ook de neiging om er in door te slaan.

Daarnaast hield Danny een vlammend betoog waarom hij, als iemand die al sinds zijn 10e programmeert, weinig voelt voor de oproep om alle kinderen in het onderwijs te leren programmeren. Danny: “Programmeren is slechts één van de vaardigheden die belangrijk is als het gaat om technologie nu en in de toekomst. We zouden ons ook op die andere vaardigheden moeten richten, zoals data-analyse, het maken van 3D ontwerpen, maar ook de hardware kant van technologie.”

Na Danny’s presentatie werden er nog 20 minuten lang interessante vragen gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *