‘Handen aan het bed’ in de zorgsector zijn de sleutel tot innovatie

De ‘handen aan het bed’ in de zorg vervullen een doorslaggevende rol op het gebied van innovatie. Danny sprak met mensen die de dagelijkse verpleging en verzorging op zich nemen, tijdens een lezing voor Philadelphia Zorg en Wonen.

Vaak wordt gezegd dat technologie geen plek heeft in de zorg, omdat het mensenwerk is. Danny geeft aan dat technologie gebruikt moet worden om het mensenwerk leuker en beter te maken; daar profiteert iedereen van. “We hebben juist jullie, de mensen die werkzaam zijn in de zorgsector, nodig om te zorgen dat nieuwe technologieën goed worden toegepast. Je kan dat niet zomaar aan de software- en robotproducenten over laten. Zij weten niet met elke problemen jullie dagelijks te maken hebben. We hebben jullie nodig om de technologie-experts te helpen aan échte oplossingen te werken.”

Neem bijvoorbeeld de slimme pillendoosjes. Je kan de doosjes nog veel slimmer maken, maar wat nu als iemand slechts 1 pil per dag hoeft in te nemen, die op de juiste momenten de juiste stoffen vrijlaat? Het is geweldig dat verschillende bedrijven op dit moment samenwerken in de ontwikkeling van zo’n pil. Een van de technologieën die dit mogelijk maakt, is de 3D printer. Zo’n idee kan alleen ontstaan als mensen uit de zorgsector in gesprek gaan met de technologie-experts en daarom is het belangrijk om deze verbinding te maken.

Wat Danny vraagt van de aanwezigen, is om te durven dromen. Om niet bang te zijn voor technologische ontwikkelingen in de zorg, maar ze te omarmen en te zorgen dat ze helpen bij hun dagelijkse werkzaamheden; want daar zijn deze ontwikkelingen voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *