Woekerprijzen .nl-domeinregistratie zetten consument op verkeerde been

AMSTERDAM, 20070111 — Enkele bekende en minder bekende hostingproviders rekenen gigantische bedragen voor de registratie van .nl-domeinnamen en maken daarmee misbruik van onwetendheid van afnemers. Dat stelt Danny Mekic’, Algemeen Directeur van hostingprovider Interlize.NET. “Sommige providers, waaronder enkele grote en bekende namen, rekenen tot wel vijftien keer de inkoopsprijs, terwijl de service naar de klant vaak bedroevend slecht is”.

In Nederland zijn op dit moment ruim 2 miljoen .nl-domeinnamen geregistreerd. “Ondanks het succes van de .nl-extensie heeft de consument nauwelijks benul van wat een redelijke prijs is voor een domeinnaam en wat voor service de klant voor een bepaalde prijs mag verwachten”, stelt Mekic’.

Prijsvechters
Sinds de introductie van prijsvechters geldt in de luchtvaartbranche dat wie minder betaalt, daar ook minder service voor hoeft te verwachten. Uit het succes van deze constructie blijkt dat de consument zich daar bewust van is. “Bij de hostingproviders die woekerprijzen hanteren voor de registratie van .nl-domeinnamen zijn zowel de service als de mogelijkheden vaak beperkt. Door hun omvang zijn ze niet in staat om de klant optimaal van dienst te zijn – in de luchtvaart is het juist andersom”, zegt Mekic’, die het “verbazingwekkend” vindt dat de consument bereid is tot vijftien keer de inkoopsprijs te betalen voor een “bekende naam”.

Eerlijke prijzen
“Voor 2007 hebben we onszelf ten doel gesteld om de consument meer prijsbewust te maken op het gebied van domeinregistratie”, legt Sietse Bakker, Manager Communicatie van Interlize.NET, uit. Naast het informeren van de consument wil Interlize.NET ook een signaal afgeven naar haar branchegenoten. Bakker voegt toe; “Het zou het succes van de .nl-extensie ten goede komen wanneer hostingproviders eerlijke prijzen hanteren en goede service leveren”. Maar wat is een eerlijke prijs? Het eindproduct, een geregistreerde .nl-domeinnaam is immers overal hetzelfde. “Ik zou de consument, zowel de zakelijke- als de privé-gebruiker, adviseren om goed naar de service en aanvullende mogelijkheden te kijken – want daar behaalt de consument de winst. Kijk ook naar de kleine lettertjes en verborgen kosten, want ook daar loopt het regelmatig de spuigaten uit”, besluit Mekic’.

Over Interlize.NET
Interlize.NET is een van de snelst opkomende Nederlandse Internet Service Providers en is er voor iedereen die een goed werkende website wil, van individu tot multinational. Daarom biedt Interlize.NET domeinnamen (vanaf EUR 8,99 excl. BTW per jaar) en hostingpakketen aan tegen een lage prijs. Interlize.NET beschouwt zichzelf als prijsvechter, maar streeft tegelijkertijd naar een hoog serviceniveau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *