Overheid registreert bizarre domeinnamen

Binnenlandse Zaken heeft honderden domeinnamen geregistreerd. Naast ministerterhorst.nl gaat het dan ook om godverdomme.nl, hetbrooddesemiszuur.nl of bureacratischgedoe.nl. Het department heeft door de jaren heen honderden domeinnamen vastgelegd, waarvan een aantal nogal bizarre namen.

Dit meldt opinieblad HP/DeTijd, die een complete lijst met domeinen publiceert op zijn site. Sommige domeinen liggen erg voor de hand. Binnenlandse Zaken registreerde bijvoorbeeld de namen verkiezingen2007.nl tot en met verkiezingen2016.nl. De domeinen zijn vastgelegd op verzoek van de Dienst Publiek en Communicatie van Algemene Zaken.

Minder voor de hand liggend zijn domeinnamen als degeitwordtgemolken.nl, meinkampf.nl, bureacratischgedoe.nl, dezwaluwverlaathetnest.nl, hetbrooddesemiszuur.nl. Ook the-ict-job.nl is van de overheid, daar werft inlichtingendienst AIVD ict-personeel, zo bleek al eerder. De AIVD is ook verantwoordelijk voor de meeste andere mysterieuze domeinen zoals de adelaarisgeland.nl en die met voornoemde geiten en zwaluwen.

Ook de domeinnaam wijvertrouwenstemcomputerswel.nl is in handen van de overheid. Vanaf het domein wijvertrouwenstemcomputersniet.nl wordt al jaren campgne gevoerd tegen het gebruik van computers bij de verkiezingen. Ze zijn volgens de vereniging te gevoelig voor fraude.

Lees verder op Webwereld.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *