Albert Heijn XL, zucht XL

AH XL is de grootste winkelformule die Albert Heijn heeft. Boodschappen doen bij AH XL is een ware ontdekkingsreis. U kunt in deze winkel namelijk niet alleen de dagelijkse boodschappen doen, er is veel meer dan dat. AH XL is de lekkerste, meest verrassende en grootste winkel van Nederland. Dé oplossing voor klanten uit de regio die met de auto hun grote weekboodschappen willen doen.

Bron: AH.nl

Twee weken geleden werd ik onaangenaam verrast toen ik mìjn weekboodschapjes wilde doen. Nee, ik kom niet ‘uit de regio’, ik woon gewoon tegenover de “Appie Heijn” hier in Amsterdam Osdorp en ik wilde alleen een pak melk, hagelslag, een zak appels en een half brood kopen. Kleine weekboodschappen waar ik absoluut geen auto voor nodig heb.

Ik kwam na een kwartier alweer thuis, zonder weekboodschappen. Zonder pakje koeienmelk, zonder gesneden versgebakken pain de nogwattes, zonder kleine stukjes chocolade in een pak die je over je broodje kan smeren. Ook de appelbollen die ik wilde maken lieten op zich wachten. Want ”onze” AH was plotseling, zonder aankondiging, gesloten voor twee weken, wegens ‘een verbouwing’. Goed.

Zwaar teleurgestelde pakte ik mijn autosleutel en besloot maar wat CO2 uit te gaan stoten – nog meer dan een mens normaal al doet – om aan mijn boodschapjes te komen. Ik moest per slot van rekening ditmaal wèl de regio in om gevolg te geven aan mijn Albert Heijn-verslaving.

Nu, twee weken later – zo hoorde ik gisteren in de tram – is de Albert Heijn weer heropend. Mooi, dacht ik. Want inmiddels ben ik wel door m’n boodschapjes heen en boodschappen doen vind ik sowieso wel leuk. Vandaag bij de nieuwe Albert Heijn-XL aangekomen, schrok ik me rot. Die AH-XL is wel héél erg groot. Té groot als je het mij vraagt. Ik ben tien minuten onderweg van de appels naar de fruitsalades, twee minuten van het brood naar de theeën en eenmaal aangekomen bij de kassa’s blijken er 30 man in iedere rij te staan. Zucht XL. Snel terug naar de ingang – weer 10 minuten – om een handscanner te pakken en zelf mijn boodschappen te scannen.

Kort daarna stond ik weer buiten. Hè hè, dat lucht op!

2 reacties op “Albert Heijn XL, zucht XL”

  1. Donovan

    Goede dag, ik ben donovan kesser.
    En ik wil graag een solicitatie gesprek met Albert heijn xl osdrop.

  2. Donovan

    Goede dag, ik ben donovan kesser.
    En ik wil graag een solicitatie gesprek met Albert heijn xl osdrop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *