Groene stroom. Maar dan écht!

We zijn – natuurlijk – druk bezig om allemaal zo milieuvriendelijk door het leven te gaan. Toch? Nou ja, in ieder geval: dat zou zo moeten zijn, vindt men.

Feit is en blijft dat onze fossiele brandstoffen op aan het raken zijn, een kwalijke en gevaarlijke zaak. Gelukkig zijn her en der goede initiatieven en regelingen aan het ontstaan. De vraag waar ik al lang mee rondloop is de volgende: Gebruikt onze overheid eigenlijk uitsluitend groene stroom voor al haar gebouwen en andere elektra slurpende eigendommen (verlichting, etc.)? Hoewel ik het antwoord nog niet heb kunnen vinden, vermoed ik van niet. Als de overheid de burgers wil stimuleren om massaal op groene stroom over te stappen, denk ik dat het voor haar standpunt zal pleiten als ze daar eerst zelf mee begon.

En dat niet alleen: ook instanties die subsidie ontvangen van de overheid, alsmede semi-overheidsinstanties dienen verplicht te worden om over te stappen op groene energie. De Universiteit van Amsterdam is hier al vrijwillig op over gegaan. Volgen de andere universiteiten en semi-overheidsorganen snel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *