Doe meer met de spits

Ik vind het altijd wel gezellig om iemand in de auto te hebben, ook als ik in m’n eentje op weg ben naar een afspraak. Daarom heb ik me aangemeld bij Filenetwerken.nl, waar je op basis van profiel, begin- en eindplaats, kunt kijken of er interessante mensen zijn die met je mee willen rijden, of mensen zijn met wie je mee kunt rijden.

Door Dagblad Trouw ben ik geïnterviewd over het gebruik van deze website. Het hele artikel is hier te lezen.

Ook Danny Mekic’ vindt dat het grote voordeel van de netwerksite. De 22-jarige internetondernemer heeft weinig tijd, maar wilde al langer een afspraak maken met iemand van een groot accountancykantoor. „Twee dagen nadat ik me op filenetwerken aanmeldde, had ik m’n eerste rit, met iemand van zo’n kantoor. In dat ritje gaf hij mij gratis tips, en ik heb hem weer geïntroduceerd bij mensen in mijn eigen netwerk.”

Filenetwerken is voor Mekic’ een soort zakelijk daten. Je bekijkt op de site de profielen van mensen en beslist met wie je wel eens verder wilt praten. „Ik ben regelmatig op zoek naar nieuwe partners voor mijn bedrijf. Maar als ik een afspraak moet maken, en dat moet plannen, wordt het gelijk zo serieus. Filenetwerken is wat losser, dat vind ik prettig.” En het levert ook wat op, vervolgt hij. „Via filenetwerken heb ik een drukker meegenomen in de auto, omdat ik meer wilde weten over drukwerk voor mijn bedrijf. Hij bleek ook nog eens goedkoper dan de drukker die ik al had, dus ik ben naar hem overgestapt. Hij heeft net zijn eerste opdracht voor me afgerond.”

Maar wat als je nou iemand treft met wie het totaal niet klikt? „Dat heb ik nog niet meegemaakt”, zegt Mekic’. „Ik zat wel een keer in de auto met iemand die niet zo fris rook, maar ook met hem had ik een leuk gesprek. Ik ben niet zo bang om iemand te treffen met wie ik niks heb. Ik maak meestal korte ritten, dus die ander staat ook zo weer buiten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *