Jimmy Woo en het Eurovisie Songfestival op Twitter. En Sietse op CNN :-)

Afbeelding 7Sinds kort is de Jimmy Woo, een van de meest bekende clubs uit het Amsterdamse uitgaansleven en al lange tijd klant van Domeinbalie.nl, op Twitter te vinden. De leukste feestjes in de club volgen is nog niet eerder zo makkelijk geweest, maar, de gebruikersnaam “JimmyWoo” was helaas al bezet.

Bij ons op kantoor hebben we sinds mei dit jaar goed contact met Twitter. Toen implementeerden we Twitter via de nieuwe API in de live feed van het Eurovisie Songfestival, waardoor een golf aan berichten over het Eurovisie Songfestival op Twitter ontstond. Het woord Eurovision stond op #1, Alexander Rybak (de winnaar) en Iceland (het winnende land) kwamen ook in de top 10 voor.

Vriend Sietse Bakker is al enkele jaren Manager PR & Externe Communicatie van het festival, het was geweldig om onder zijn bezielende leiding mee te werken aan en mee te denken over de technische aspecten van dit project. De European Broadcasting Union, de organisatie achter het festival, is in 2003 klant geworden van Domeinbalie.nl, en ook volgend jaar in Noorwegen mogen we weer bijdragen aan de grootste live televisieshow van Europa met meer dan 100.000.000 kijkers. Het is bijzonder gaaf om te zien hoe Sietse zijn functie met volledige overgave vervult, terecht ook dat hij op CNN te zien was (zie onderaan deze blogposting).

Twitter heeft inmiddels gevraagd om mee te denken/mee te werken aan de tweede versie van hun API, welke meer en betere functionaliteiten moet gaan bevatten. Ze zien het Eurovisie Songfestival, juist vanwege het grote aantal mensen en de combinatie met de live stream, als een interessant testproject. Het is heel erg spannend om met zo’n groot bedrijf en project mee te mogen denken, en het zijn stuk voor stuk geweldige mensen met veel kennis waar we contact mee hebben in San Francisco.

Voor Jimmy Woo hebben we overlegd met Twitter of het niet mogelijk was om het inactieve account “JimmyWoo” over te dragen aan de wereldberoemde club, en dat is gelukt. Clubgangers: gewoon even @JimmyWoo‘en via de Twitter-app van je telefoon als je staat te bouncen!

Sietse Bakker op CNN, na ongeveer 1 minuut:

4 reacties op “Jimmy Woo en het Eurovisie Songfestival op Twitter. En Sietse op CNN :-)”

  1. Pieter

    Toch zonde dat http://jimmywoo.nl een error geeft.. met www ervoor werkt het wel..

    1. Het is ons al een tijdje bekend: de hosting voor Jimmy Woo regelen we helaas nog niet, maar ik weet zeker dat dat op de korte termijn zal veranderen ;-). Bedankt voor de tip!

  2. Pieter

    Toch zonde dat http://jimmywoo.nl een error geeft.. met www ervoor werkt het wel..

    1. Het is ons al een tijdje bekend: de hosting voor Jimmy Woo regelen we helaas nog niet, maar ik weet zeker dat dat op de korte termijn zal veranderen ;-). Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *