GroenLinks kiest voor een vrij internet, hervorming van het auteursrecht en beweegt tégen het downloadverbod

Vandaag werd het ontwerp-verkiezingsprogramma van GroenLinks, waar ik op het punt van informatievrijheid en de digitale wereld mee heb mogen werken, gepresenteerd. Opvallend en belangrijk onderdeel van het programma is het downloadverbod, waar de partij zich expliciet tegen heeft uitgesproken. Niet alleen in het verkiezingsprogramma, maar ook afgelopen weken in de media en via een online campagne.

Te lezen is: “Het geplande downloadverbod is niet alleen een inperking van je informatievrijheid, maar ook een aanslag op je privacy. Als downloaden niet zomaar mag, moet elke byte die je binnenhaalt voortaan worden geïnspecteerd. Dan worden miljoenen Nederlanders tot verdachten gemaakt door een overheid die tot ver achter hun voordeur komt. In een rechtsstaat heeft niet alleen de burger, maar ook de overheid zich aan grenzen te houden.”

Lees verder op de website van 3VOOR12 (artikel geschreven door Atze de Vrieze), of het door mij geschreven en in november gepubliceerde opiniestuk in NRC.Next over het downloadverbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *