,

"Het huishoudboekje van Danny Mekić"

Danny Mekic’ (24) is eigenaar van NewTeam, consultant en auteur van het te verschijnen Ondernemer in een week. Hij werd in 2009 door Sprout uitgeroepen tot meest succesvolle jonge Nederlandse ondernemer en zegt nooit geld uit te geven aan vlees.
Flair Als ik een lezing geef, parkeer ik mijn auto zelden voor de deur: ik zie veel jonge ondernemers die hun bezittingen etaleren, dat vind ik altijd gênant. Sommigen pakken het liefst in een restaurant met veel flair de rekening op en brallen: ‘It’s on me.’ Dat moet je niet doen want het heeft invloed op je imago. Wat imago betreft, zou ik zelf meer geld uit moeten geven aan kleding, ik doe slechts twee keer per jaar inkopen en het lukt zelden om de goeie setjes te vinden. Dus dan loop ik weer rond in een overhemd die helemaal niet bij m’n broek past.
Steinway Ik heb een elpeespeler gekocht, maar voor de muziekcollectie elpees kan ik een spaarrekening plunderen. Er is een groot verschil tussen digitaal perfect stereogeluid of analoog elpeegeluid uit een boxje. Bij het laatste ben je echt bezig met naar een plaat luisteren, ook omdat je meer handelingen moet verrichten om ‘m te kunnen luisteren. En ik heb bij toeval een keer mogen spelen op de Steinway in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Een Steinway ziet eruit als een normale vleugel, maar de toetsaanslag is zo anders. Ik vond het zo’n gave ervaring dat ik nu een dagdeel per week een vleugel in een muziekschool huur.
Ruilhandel Ik geef nooit geld uit aan vlees, ik ben al jaren principieel vegetariër omdat het zo belastend is voor het milieu. Ik heb wel eens gehoord dat een vleeseter in een Prius slechter voor het milieu is dan een vegetariër in een Hummer, en ik rijd niet eens een Hummer. En ik geef veel gratis advies als ruilmiddel. Niet om te besparen, maar om te kijken waar je elkaar kunt vinden zonder geld. Zo heb ik al gratis hotelovernachtingen, een telefoon en een gitaar gekregen. Afgezien van een Steinway, zou ik nog eens geld uit willen geven aan een ondernemershuis in het centrum van Amsterdam, waar iedereen een eigen appartement heeft en werkt in een centrale gemeenschappelijke werkruimte.
Het huishoudboekje van… is een rubriek van het magazine Quote.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *